CHENTA MAMA DAGING BAKAR

Assalamualaikum… APA khabar sahabat maya Sk?Semoga semuanya sihat-sihat belaka.Yang kurang sihat jangan lupa makan ubat..dan jangan lupa minum air yang banyak.Sk pandai cakap jer.. padahal sendiri pun selalu lupa nak minum airkadang tu malas.. hihi.Jangan tiru macam Sk tau..

huhu. Sebenarnya Sk baru pulang dari utara semalam.Perjalanan dan percutian yang singkat.Sk dan ER ambil cuti dua hari.. Ahad dan Isnin.Iman… ponteng cuti dua hari jugaklah nampaknya.Tapi pelik.. walaupun bukan musim cutilebuhraya agak sibuk sepanjang perjalanan balik kelmarinterutama dari arah Ipoh ke Kuala Lumpurdah macam cuti perayaan.Banyak kali kami berhentikerana ER agak letih dan mengantukkita nak memandu dia tak bagihuhuhu. Banyak kenangan yang Sk titipkan kali iniapabila diberi kesempatan bertemudengan teman-teman yang selama inicuma kenal di laman sosialItu nanti Sk cerita ya. 

 KEINGINAN hendak makan daging bakarsejak kami bercuti ke Kota Bharu hari itu.Dua kedai yang kami cuba hendak pergi di Kota Bharu, ditutup.Mungkin waktu perniagaan di sebelah siangsedangkan kami datang pada waktu malam.Kadang Sk fikirmemang tak cukup percutian selama tiga haridi setiap tempat tuuntuk kita meneroka keenakan masakannyalebih-lebih lagi apabila kita tak relamengorbankan buffet sarapan di hotel. 

 Chenta Mama Daging Bakar initerletak di Kg Tok Kesop, Sungai Korok, Jitra.Ada yang pelik.. bila Sk post gambar di fbTahu jer Sk tempat makan menariksedangkan orang yang duduk sana pun tak tahu.. hihi.yang sebenaqER yang rajin google tempat makan menarikSk lebih suka followsebab kalau kita yang bagi cadanganakan hanya kedengaranhilaian cengkerikkrik krik krik  

 Pilihan ER jarang mengecewakan tekak Skyang tak cerewetdan tekak Iman maklumlahbapak borek anak rintiktak gitu..kui kui Tengoklah lemak pada daging bakar tutagline-nyaSedap. Lembut. Gebu. Ber’juicy’.Memang diakuiMenangis harimau tak dapat makan bahagian ini taumuahahaha. 

Orang tak putus-putusdatang dan pergi.Satu set nasi berserta daging bakar, sedikit ulaman dan suphanya RM10.Enam jenis sos pencicah disediakantermasuk sambal belacan yang agak powerTambah nasi dan air percuma tau.Siapa yang ke utara.. bolehlah singgah ya.

Wassalam. 

SUMBER: SARIYUSA.BLOGSPOT.COM

===========================


Mencari homestay di sekitar Jitra? Sila hubungi nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

This image has an empty alt attribute; its file name is GAMBAR-MNY.jpg

MNY HOMESTAY JITRA
0142419098
wasap.my/60142419098
WEBSITE
www.mnyhomestayjitra.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY JITRA

Homestay Jitra. Homestay Kolam. Homestay murah di Jitra. Jitra Homestay. Pool Homestay. Homestay Kolam renang Jitra. Homestay UUM. Homestay Changlun. Homestay Polimas. Homestay Tasik Darulaman. Bukit Kayu Hitam. Thailand. Makan sedap di Kedah. Kedai makan Viral di Kedah. Tempat makan best di Kedah. Makan murah di Kedah. Tempat makan di Kedah. Home2stay. Hom2stay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>