Mee Sham dan Roti Dol nye

Salam Israk Mikraj, Sempena coti-coti Malaysia hari ni, kitaorang decided to go out to Restoran Mee Sham yang terletak kat jalan nak pegi ke Gunung Keriang. Memang dah lama dah dengaq story pasal kesedapan dan keenakan makanan kat situ. Tapi no time to go sebab macam jauh bebenor le nak pegi. Jadi pagi tadi berjaya la jugak menjejakkan kaki dan mencemar duli disitu.. kehkehkeh. So we ordered the famous roti canai spesel also known as Roti Dol. Dunno why the called it Dol.. mungkinkah kebenjolan telurnya yang lazat itu seakan2 benjol.. atau mungkin jugak Sarip Dol suka makan roti sebegini.. Hanya tukang buat aje yang tau.. Oh meng tak dan nak interbiu ok.. akkakka 

nilah dia Roti Dol yang glamer tak hengat itewww.. kakakka. RM 2 sepinggan ok..Atas tulurrr bawah roti canai dicincang tak berapa halus..akkaka

Look how beautiful the melted egg after I cocokkan telur iteww.. kakakak. It went down like a Honda Stream.. kohkohkoh..

Over here bukan aje Roti Dol yang ada..macam-macam lagi ada ok. Roti Jala, Peknga, Mee Rebus (tengok nama kedai sudah laa..Mee Sham tapi yang glamer Roti Dol..akkakak), also nasi kandaqqq… if I’m not mistaken lar.

Ini pokcik buat Roti Jala.

Oh.. half boiled egg pon ada ok. Tapi sadly, they didn’t make it the way that I love to eat. Timing dia tak baper cantek.. so it ended up like the picca below..

See what I mean? Tidak sekata dia la dia punye kemasakan.. kakaka.. Patut suma putih gebus baru la jadi half boiled egg okeh. Ni dah macam aku bela hantu raya makan telurrr yang masih ada jernih2 tu.. mencik…

laikeabawsee
Adam with his second pinggan.. the first one is Roti Dol.. second one dia try Roti Jala.. Kuahnya lazat sungguh…

Ini budak bedal telur separuh masak sampai 2 bijik.. hoh! 

Keseluruhan untuk restoran ini aku bagi 7 out of 10. Kedainya bersih la jugak, ada parking space, kipas ligat, servis boleh gagah.. kakakka and the most important thing.. foodies dia pon lazat ok.. Harga dia pun boleh dikatakan  berpatutan with the quality of the food. Foodies yang berjaya dibedal hari ni adalah seperti berikut..

Roti Dol – 3 pinggan Roti Jala – 1 pinggan Telur separuh masak – 5 bijik Milo es – 1 gelas Teh o ais – 1 gelas Limau nipis suam – 1 gelas Es kosong – 1 gelas Teh tarik 1 gelas Total RM yang perlu dibayar adalah.. Tak sampai RM20.  Sekian, majulah Restoran Mee Sham untuk negara.. kakakka.. sapa nak gebus..sila datang sini. Leh makan dengan rege mau bagi orang pitam.. 

SUMBER:SYAHJEHAN78.BLOGSPOT.COM

===========================


Mencari homestay di sekitar Jitra? Sila hubungi nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

This image has an empty alt attribute; its file name is GAMBAR-MNY.jpg

MNY HOMESTAY JITRA
0142419098
wasap.my/60142419098
WEBSITE
www.mnyhomestayjitra.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY JITRA

Homestay Jitra. Homestay Kolam. Homestay murah di Jitra. Jitra Homestay. Pool Homestay. Homestay Kolam renang Jitra. Homestay UUM. Homestay Changlun. Homestay Polimas. Homestay Tasik Darulaman. Bukit Kayu Hitam. Thailand. Makan sedap di Kedah. Kedai makan Viral di Kedah. Tempat makan best di Kedah. Makan murah di Kedah. Tempat makan di Kedah. Home2stay. Hom2stay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>