Bukit Kayu Hitam > Sempadan Thailand

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
 “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum….

Entry kali ni adalah sambungan dari entry ke Padang Besar, Perlis Indra Kayangan. Okay selpas kita orang keluar dari Padang Besar terus pergi ke Bukit Kayu Hitam (BKH) sebab Afiqah teringin sangat nak pergi sana. Tujuan sebenar pergi sana sebab nak tengok tempat shopping bebas cukai dekat BKH dan juga tngok keadaan sempadan atau imergration Thailand ja… 

Apa yang ada di dalam Komplek bebas cukai? actually barang jualan dalam komplek ni macam shopping mall di lain2 tempat.. ada cokolet, pakaian, makanan dan keperluan harian yang lain… Aku kira ramai orang dari Thailand yang datang shopping sini sebab masa aku sampai sana ramai orang dari arah sana yang berjalan masuk ke dalam komplek ni sebab pintu sempadan Thailand boleh dari komplek ni.  

Di hadapan Komplek bebas cukai BKH

 Selain Komplek bebas cukai, kat sini juga ada bazar jualan tetapi tak ramai kedai yang buka, aku tak pasti kedai tu tutup masa hari nita orang pergi atau mang kedai tu tak berpenghuni.


Gambar dari pintu masuk Komplek Bebas Cukai. Dekat ja kan? 

 Gigih kita orang berjalan sebab nak bergambar dekat sempadan ni..huhu… Tengah semangat snap picture hujan lak turun….so apa lagi cepat lari balik ke kereta.

i’m very happy because can fulfill the dream of Aina and afiqah to be here and see border of Thailand!

Note: Untuk orang utara yang nak masuk sempadan Thailand boleh ja buat border pass kalau tak nak guna passport tetapi orang selain i/c utara kena buat passport okey!!! 

Jumpa lagi entry akan datang….

SUMBER: TANHASYANI.BLOGSPOT.COM

==========================


Mencari homestay di sekitar Jitra? Sila hubungi nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

This image has an empty alt attribute; its file name is GAMBAR-MNY.jpg

MNY HOMESTAY JITRA
0142419098
wasap.my/60142419098
WEBSITE
www.mnyhomestayjitra.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY JITRA

Homestay Jitra. Homestay Kolam. Homestay murah di Jitra. Jitra Homestay. Pool Homestay. Homestay Kolam renang Jitra. Homestay UUM. Homestay Changlun. Homestay Polimas. Homestay Tasik Darulaman. Bukit Kayu Hitam. Thailand. Tempat menarik Jitra. Jitra. Destinasi. Tempat menarik di Kedah. Tempat best di Kedah. Home2stay. Hom2stay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>