Gulai Ikan Termenung Makteh, Kuala Sanglang

Makteh gulai ikan Temenung (ikan kembung) makteh kuala sanglang, perlis adalah tempat makan sedap, ala kampung di perlis. Terletak di tepi pelantar pekan kuala sanglang.

Jika anda belum pernah sampai sini, jika dari alor setar, lepas sempadan kedah perlis bawa slow sikit, dalam 1.5km akan jumpa simpang 3 yang pertama, ambil kiri.

Jika anda dari kangar ambil jalan utama kangar alor, jumpa simpang sanglang, ambil kanan.

Terus ke pekan kuala sanglang, anda akan jumpa lorong sebelah kiri dan cari kedai makteh gulai ikan temenung. Lihat map di bawah.

Makanan sini ala kampung, harga berpatutan, pelanggan kata lebih murah dari kedai di kuala perlis.

Jika anda ambil jalan tepi pantai dari kuala sanglang anda berjumpa nira nipah kifli. Sedap niranya, minum dalam ladang nipah.

Lokasi makteh gulai temenung kuala sanglang perlis

SUMBER: MAP1MALAYSIA.BLOGSPOT.COM

=========================


Mencari homestay di sekitar Jitra? Sila hubungi nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

MNY HOMESTAY JITRA
0142419098
wasap.my/60142419098
WEBSITE
www.mnyhomestayjitra.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY JITRA

Homestay Jitra. Homestay Kolam. Homestay murah di Jitra. Jitra Homestay. Pool Homestay. Homestay Kolam renang Jitra. Homestay UUM. Homestay Changlun. Homestay Polimas. Homestay Tasik Darulaman. Bukit Kayu Hitam. Thailand. Makan sedap di Kedah. Kedai makan Viral di Kedah. Tempat makan best di Kedah. Makan murah di Kedah. Tempat makan di Kedah. Home2stay. Hom2stay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>